Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Άρωμα

Μέχρι που γνώρισα τον Μάριο δεν θα με φανταζόμουν ποτέ να φιλιέμαι σε δημόσιο χώρο. Όμως εκείνος φρόντιζε να με φέρνει συχνά σε δύσκολη θέση παρά τις αντιρρήσεις μου. Όπως ακριβώς χθες βράδυ στο εστιατόριο που καθίσαμε. Χωρίς δεύτερη σκέψη όρμησε πάνω μου σαν έφηβος που έχει πέντε λεπτά στη διάθεσή του μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι. Το επόμενο πρωί θα έφευγα για Αθήνα. Είχαν περάσει κιόλας δυο μέρες που είχε τελειώσει η έκθεση για την οποία ανέβηκα Θεσσαλονίκη και η πόλη είχε επιστρέψει για τα καλά στους κανονικούς της ρυθμούς. Στο εστιατόριο που προχθές δεν βρήκαμε τραπέζι σήμερα έτρωγε δίπλα μας μόνη της μία καλοντυμένη κυρία γύρω στα 60 και που και που μας έριχνε καμιά ματιά. Όταν το κατάλαβα, ντράπηκα και γύρισα το κεφάλι αλλού μέχρι που ο Μάριος σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα και εκείνη βρήκε την ευκαιρία να μου μιλήσει.
-Τυχερή είστε, τέτοιος έρωτας μετά το γάμο σπανίζει, είπε και έριξε μια επίμονη ματιά στη βέρα μου.
-Ε, ναι. Δίκιο έχετε, είπα και χαμογέλασα συγκρατημένα.
-Είναι να βρεις το μυστικό πιστεύω. Ξέρετε, 32 χρόνια κι ακόμα τα πρωινά που ξυπνάω τον βλέπω και γεμίζω χαρά.
-Εντυπωσιακό. Μπράβο σας! Είπα και χαμήλωσα ξανά το κεφάλι ευχόμενη να μην συνεχίσει.
-Και ξέρετε ποιο πιστεύω πως είναι;
-Πείτε μου, με ενδιαφέρει, απάντησα.
-Να, κάθε μέρα προσπαθώ να βρω κάτι καινούργιο να αγαπήσω πάνω του. Ό,τι κι είναι αυτό, να, ακόμα και τον τρόπο που σηκώνει το ποτήρι του ας πούμε. Και κάτι ακόμα. Επειδή συμβαίνει να λείπω συχνά απ’το σπίτι, κάθε φορά που επιστρέφω του πάω κι ένα δώρο. Οτιδήποτε, αλλά οπωσδήποτε κάτι θα του πάω. Απλά πράγματα που με γεμίζουν χαρά. Κι εκείνον.
-Ακούγεται δύσκολο αλλά φαίνεστε πολύ σίγουρη.
-Είμαι καλή μου.
Λίγο πριν ξημερώσει στο τηλέφωνο ακούστηκε μια γλυκιά γυναικεία φωνή να με ειδοποιεί πως έχει φτάσει το ταξί μου για το αεροδρόμιο. Σε λιγότερο από μια ώρα κι ενώ βρισκόμουν ήδη μέσα στο αεροπλάνο άνοιξα την τσάντα μου κι έβγαλα μια μικρότερη χάρτινη που πήρα νωρίτερα από τα duty free. O πωλητής είχε δίκιο και στα τρία. Το άρωμα που είχα αγοράσει πριν λίγο ήταν υπέροχο, στο Χρήστο θα άρεσε σίγουρα και έχω όντως το καλύτερο ελληνικό μπλογκ.

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

χαμόγελο


Το απέναντι κτίριο ώρες ώρες με τρομάζει. Είναι τόσο ψηλό με τεράστιες γυάλινες επιφάνειες που στέκεσαι και τις χαζεύεις. Μου κρύβει τον ήλιο και σκοτεινάζει ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες το γραφείο μου. Το ίδιο γραφείο που βρίσκομαι μέσα ακόμα κι όταν έχει για τα καλά νυχτώσει. Μερικές φορές νομίζω πως με κοιτάει θυμωμένο. Πως λυγίζουν τ’αλουμίνιά του και σε μια στιγμή σχηματίζουν δυο σηκωμένα φρύδια κάτω από δυο θυμωμένα μάτια που μένουν καρφωμένα επάνω μου. Όταν το κοιτάω προσπαθώ να καταλάβω τί να θέλει να μου πει, κι αν θέλει κάτι παρά να με τρομάζει και γιατί το κάνει και τι έχει μαζί μου αλλά είμαστε μερικά μέτρα μακριά κι δεν ακουγόμαστε οπότε μια μέρα σκέφτηκα να του βάλω μουσική και να την ανοίξω την ένταση στο τέρμα. Ίσως με αυτόν τον τρόπο αποκτούσαμε κάποια παραπάνω επαφή και καταλάβαινα κάτι από κάποια του αντίδραση.Το πήρα απόφαση λοιπόν και χθες το βράδυ, εξουθενωμένη απ’τη δουλειά σηκώνω το βλέμμα και με κοιτούσε πάλι επίμονα. Χωρίς δεύτερη σκέψη πάτησα το κουμπί και γύρισα το ηχείο προς το μέρος του. Επέλεξα απ΄τη λίστα ένα μελαγχολικό κομμάτι στο πιάνο.Σε λίγη ώρα τα αστραφτερά κι άλλοτε θυμωμένα μάτια του έμοιαζαν με υγρές φούσκες που κάθε τόσο σχημάτιζαν δυο υγρά τόξα. Ούτε τότε μίλησε.Είχε πάει δέκα κι έπρεπε να φύγω για να κλείσει το κτίριο. Μάζεψα γρήγορα τους φακέλους τους έχωσα στην τσάντα, του έριξα μια τελευταία ματιά κι έκλεισα τα τελευταία ανοιχτά φώτα. Είχε συννεφιά απόψε και περπατούσα κουρασμένη προς το πάρκινγκ όταν στα νερά που είχαν μαζευτεί στην γωνία πριν στρίψω να δω το αυτοκίνητο φώτισε ένα χαμόγελο και δυο αστραφτερά μάτια.

επισκέψεις


Πέμπτη, 7MΕλύτης Oδυσσέας

Aπό το πολύ να μην σκέπτομαι τίποτα και να μην
συγκινούμαι από τίποτα, ξεθάρρεψε ο χρόνος και μ'
απόλυσε καταμεσής του Kρητικού πελάγους.

Έγινα χιλιάδων ετών και ήδη χρησιμοποιώ τη Mινωι-
κή γραφή με τόση άνεση που ο κόσμος απορεί και πι-
στεύει στο θαύμα.

Tο ευτύχημα είναι ότι δεν καταφέρνει να με διαβάσει.

γιατί έτσι

πετρούλα

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

fool moon





Στο άκουσμα της είδησης ο πιλότος ταράχτηκε πολύ.
Για την ακρίβεια, έπεσε απ'τα σύννεφα.

5 θεωρίες

1. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τις καλές σχέσεις.
Κι όχι λογαριάζοντας να σε παίρνει ο ύπνος το πρωί στον καναπέ.

2. Είναι πολύ συνηθισμένο να προσπαθείς για οτιδήποτε, εάν φυσικά θέλεις να ξεκινήσεις να το κάνεις.
Τώρα το τι θέλεις, το ξέρεις μόνο εσύ.

3. Είναι διασκεδαστικά μάταιο να υποτιμούν τη νοημοσύνη σου, δεν θα καταφέρουν ποτέ να τη μεταβάλουν.

4. Μην περιμένεις επιστροφή για οτιδήποτε θεωρείς ότι έδωσες. Οτιδήποτε θεωρείς ότι έδωσες θεωρητικά δεν σου ανήκει πλέον.

5. Από το ψέμα προτιμώ την οποιαδήποτε αλήθεια. Και τη μαλακία ακόμα.
Μέχρι σήμερα δεν έχω πείσει κανέναν γι’αυτό.


+1 μπόνους

Ότι σου έχει τύχει μία φορά θα σου τύχει και δεύτερη.



Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Σκέπασε στη χούφτα της τη ζέστη της ανάσας του, την έσφιξε και σφράγισαν τα βλέφαρα.
Αποκοιμήθηκε έτσι μες τη δροσιά της ασημένιας νύχτας.
Ύστερα ένα αστέρι έπεσε.
Μια ευχή έπιασε.
Καληνύχτα.

Χθες βράδυ έπρεπε ν'ακούσεις πως όλα αυτά τα χρόνια μου 'χεις λείψει πολύ.
Δεν στο 'πα γιατί νομίζω πως έτσι πονάει λιγότερο.